#coratge 2.0

Ahir a Barcelona va ser una nit ben completa musicalment parlant. Entre d’altres, a les festes de Primavera ens trobàvem la Pegatina i els tarragonins Bongo Botrako; al Casino de l’Aliança de Poblenou els mallorquins Antònia Font presentaven el nou disc “Lamparetes”; al Palau de la Música Catalana es va sentir la suau veu de Sílvia Pérez Cruz i a la Sala Apolo fou la nit del País Valencià.

Nosaltres assistírem a aquest darrer esdeveniment. Una breu però intensa barrumbada intentà espantar el públic que, finalment, omplí la sala de gom a gom (recordem que les entrades s’exhauriren el mateix horabaixa).

Començaren puntuals els canyeros Orxata Sound System, amb els seus ritmes frenètics i que sovint ens recorden a una festa electrotechno, amb tocs de drum’n’bass i esquitxos de ragga, entre d’altres. Per la gent que no els coneixia o que mai havia assistit a un concert d’ells, de ben segur que s’endugué una bona sorpresa. És possible mesclar festa, disco i reivindicació en un mateix paquet.

Sobre el concert d’Orxata voldria destacar l’impacte que em va causar la participació de Carles Belda a la cançó Tesla. Acostumats a tenir-lo sempre darrera del seu acordió… veure’l ballar i cantar un tema tan disco deixa a qualsevol al·lucinat. Cap a bé, eh!

I després es pujaren els mestres, els que un dia es van proposar que la música del País Valencià podia arribar lluny. Els que han creat escola. Presentaven nou disc-llibre (un format nou i, francament, molt encertat), però no s’estigueren d’agafar del calaix antigues cançons, que sempre tenen tant d’èxit entre el públic assistent. Fou una mescla de nostàlgia (pels que fa anys que els seguim) i de renovació, ja que les noves cançons tenen uns tocs folk als que no estàvem acostumats a sentir en aquest grup. Amb aquest nou disc el que ens transmeten és que han madurat, que no obliden lo viscut i que s’encoratgen pel que ens ve a damunt.

No ens decepcionaren. En absolut. Obrint Pas ja van més enllà, han fet molt més per la cultura del País Valencià i dels Països Catalans que altra gentussa que podria haver mogut un dit i, en canvi, s’han quedat mansplegades. Obrint Pas ja són una institució.

I aquí, la petita crònica fotogràfica:

Anuncis

Un pensament sobre “#coratge 2.0

  1. No cal oblidar que molta gent, dins l’anonimat, està lluitant per la nostra causa, tot i que alguns no ho saben.
    És vera que n’hi ha que ens van en contra, són molts, sempre n’hi ha hagut però nosaltres tenim la intel·ligència i la raó.
    Ànim i endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s